Solivella ja té preparada la Festa Major

Serà del 13 al 19 d'agost

Comarques

| Nova Conca

Solivella es un altre dels municipis que celebrarà la festa major d’estiu en honor de l’Assumpció de la Mare de Déu.

El programa de la festa major s’encetarà el 13 d’agost i que s’acabarà el 19, per tant, set dies de festa major. Aquí podeu consultar els actes.

A nivell general es pot comprovar com hi ha programat un ampli ventall d’actes i aquests per a totes les franges d’edat, tant grans com a petits. En ell es poden trobar una barreja d’actes tradicionals com actes mes innovadors, però sempre amb una mateix objectiu: buscar la participació i la implicació dels veïns durant aquests dies de ple estiu.

Els primers actes

La música serà el primer acte de la festa major. Serà el dimarts 13 d’agost a les 8 del vespre on  l’església parroquial hi haurà un concert de Liverpool String Quartet. Un concert que serà de taquilla inversa, és a dir, les donacions es faran desprès del concert. Els actes tornaran el dimecres 14 d’agost on després del repic de campanes d’inici de la festa a la plaça major hi haurà el pregó de festa major que enguany anirà a càrrec de Dolors Iglesias Torrellas  -filla de Solivella-, per haver a continuació el xupinaso de festa. A continuació es podrà gaudir de l’actuació de l’Esbart Dansaire de Solivella. Al vespre la música serà protagonista amb la Nit Remenber La Sínia a partir de mitjanit on a més hi haurà la presentació de la Cercvesa Solivella Solivirra.

El dia central

El dia central de la festa serà el dijous 15 d’agost. Es començarà amb l’ofrena floral a la verge i la ballada dels gegants amb la batucada de diables que es farà al migdia a l’església parroquial. Seguidament  hi haurà el solemne ofici de festa major. La música serà protagonista la resta de la jornada. A la tarda hi haurà el concert amb l’orquestra Titanium  a la pista i tot seguiut en el mateix indret sessió de ball de festa major amb la mateixa orquestra. A partir de mitjanit ho haurà musica de disco mòbil

Dos dies intensos

Els actes tornaran l’endemà, dia de Sant Roc. Pel mati nomes destacarà el gran tobogan aquàtic que hi haurà al carrer de la Creu que farà les delícies dels infants i joves. Per la tarda hi haurà un espectacle per a totes les edats a la Plaça Major amb “La Noé Gaya pot amb tot, i tu?” Ara bé un dels actes centrals i mes multitudinaris de la festa serà sense cap mena de dubte la sardinada popular de festa major. Desprès a la pista  hi haurà l’actuació musical de Tarraco Surfers amb Joan Reig a al bateria i per acabar la vetllada nova sessió de disco mòbil. El matí del dissabte 17 d’agost es farà la pedalada popular i esmorzar per a totes les edats, dos actes que també es comptarà amb una bon nombre de participants. També cal destacar que a les 11 al pavelló hi haurà jocs de Kapla per a totes les edats. De la tarda de dissabte festiu hi haurà ballada dels gegants de Solivella i la representació de l’obra de teatre “De oca a oca” que es farà al pavelló de la companya Tratea Teatre de l’Espluga de Francolí. A la nit destacarà el correfoc i el ball amb De Noche i Seikos Festa.

Darrers dies

Els actes del 18 d’agost pel mati destacaran el campionat de botifarra amb esmorzar inclòs i les sardanes a la Plaça de la Diputació amb la Cobla 11 de Setembre. A la tarda hi haurà el Correquintos i el concert amb l’orquestra Europa amb el posterior ball de festa major. Dels darrer dia, el 19 d’agost hi haurà jocs de cucanya per la tarda i tancarà la festa major el concert d’havaneres amb el grup “Pescadors del Replà”