Aquest dissabte 21 de març comencen els actes de la Setmana Santa Cultural a Montblanc

Montblanc

Un dels actes que es van fer l'any passat per la Setmana Santa Cultural de Montblanc
Un dels actes que es van fer l'any passat per la Setmana Santa Cultural de Montblanc | Marc Lladó
“Des de després de Reis, que ja sentim el toc llunyà de les trompetes, el remor dels timbals i el dringuejar de les llances dels nostres “Armats” assajant... I això és símptoma que un any més s’apropa la setmana santa”. Així comença el seu article el president de la Congregació de la Sang de Montblanc, Ismael Porta i Balanyà, anunciant la XX edició de la Setmana Santa Cultura Montblanquina, amb conferències, audiovisuals, concerts, xerrades, demostracions de tot tipus, etc., que s’iniciaran aquest dissabte 21 de març.

El primer acte serà el pregó de la setmana santa a les sis de la tarda d’aquest divendres a l’església de Sant Marçal. El pregó anirà a càrrec del Sr. Ferran Sugranyes, membre de “La Carrutxa”. També s’aprofitarà aquest acte per fer l’entrega de premis del 14è Concurs de Dibuix de Setmana Santa.

El dilluns 23 de març es donarà pas a una nova conferència. En aquest cas a les deu de la nit, també a l’església de Sant Marçal, a càrrec de Mn. Xabier Segura. La conferència portarà per títol “Teresa de Jesús, amor humà i amor diví”.

L’endemà, al mateix lloc i hora, la conferenciant serà Maite Martín, que parlarà de “Els nens i la mort”.

Dimecres, també a les deu de la nit a l’església de Sant Marçal, la farmacèutica Anna Sánchez realitzarà la conferència “Aliments: mites i veritats”.

Pel que fa a la conferència de dijous, aquesta anirà a càrrec del director de l’Arxiu Comarcal, Josep Maria Porta i Balanyà, sobre el tema “Un passeig visual pel Montblanc monumental d’abans i d’ara”.

Divendres dia 27 de març, es deixaran de banda per uns instants les conferències per realitzar un concert amb els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Montblanc. Aquest serà a l’església de Sant Marçal a les set de la tarda. Més tard, a les deu, serà Joaquim Queralt, tècnic de l’Oficina de Turisme de Montblanc i professor de Turisme de la URV i de la VOC que parlarà de “Els guies turístics de Montblanc, 15 anys d’un model d’èxit”.

Dissabte 28 de març, els nens i les nenes podran gaudir dels vehicles de Protecció Civil d’11 a 13 del matí. A les 8 del vespre es projectarà la pel·lícula “Setmana Santa a Montblanc” i, a les deu de la nit, Laura Aluja oferirà la conferència “Ús i ocupació de les torres de la muralla de Montblanc”.

A partir del 29 de març, Diumenge de Rams, es donarà pas als actes propis de la celebració de la setmana santa.