Es presenta la 28a Setmana Medieval de Montblanc

Montblanc

Presentació aquest dilluns al migdia
Presentació aquest dilluns al migdia | Epi Mestre
La sala de plens de l’Ajuntament de Montblanc ha agafat avui a la una del migdia un caire medieval amb motiu de la roda de premsa de presentació de la 28a Setmana Medieval de Montblanc, que, cal recordar, comença aquest divendres dia 17 i es perllongarà fins el 26 de maig.

Aquesta edició es caracteritza per la renovació dels principals espectacles i s’ha informat també que Quim Torra, director del Born Centre Cultural, serà el pregoner de la festa.

Entre les novetats destaca que enguany es culmina la transformació de l’espectacle La Llegenda de Sant Jordi, però la gran renovació dels espectacles 2015 serà la de la Dracum Nocte, que arriba aquest dissabte i també Les recreacions de la Vida Medieval enguany estaran dedicades al joc, la festa i la diversió.

El dia de cloenda de la festa ha aixecat força expectativa l’estrena de la nova obra de Sant Jordi, L’endemà, que explica el desenllaç de la parella més famosa de la mitologia catalana. L’obra està produïda pel mateix equip que munta El lliurament de les credecials, que enguany fidelitza el guió a la història per explicar el pacte feudal. Una altra de les novetats és la celebració d’una sola nit de concerts. “Apostem per una gran nit de festa, en lloc de dues o tres, però amb un grup musical de pes”. Així, el 24 d’abril, Les Nits Malignes oferiran el concert gratuït d’una de les bandes punteres de l’ska europeu, els italians Talco.

Finalment cal dir que la festa manté actes ja clàssics com el Concurs de Joglars, i el Mercat de Vins i Caves, realitzat amb la col·laboració de la DO Conca de Barberà i on es pot degustar l’oferta de nombrosos cellers de la denominació. El mercat d’artesans, que es desenvolupa en diversos carrers i places, s’ha reorganitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de Montblanc. Una feina que probablement continuarà l’any vinent amb la vintena de tavernes a l’aire lliure, que ofereixen cuina medieval, dia i la nit.