Les entitats de Santa Coloma preocupades pel tractament fiscal que se’ls aplica

Santa Coloma de Queralt

Més de 25 entitats de tot tipus de Santa Coloma de Queralt es van aplegar el passat dimarts a 2/4 de set de la tarda al castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt amb motiu de la xerrada informativa organitzada pel Consell Comarcal sobre la reforma de fiscalitat realitzada pel Govern central i les altres disposicions legals aprovades darrerament que afecten la seva gestió.

Els presents van manifestar repetidament la seva preocupació pel fet que se les equipara a una PIME, quan tenen clarament una orientació social i se’ls exigeixen unes feines administratives i comptables noves per les que no estan preparats i que les associacions més petites difícilment podran assumir ni directament ni contractant un servei d’assessorament extern ja que no tenen recursos econòmics suficients.

Durant gairebé dues hores Víctor Garcia, cap dels Serveis de Gestió de Suport Associatiu de la Fundació Catalana de l’Esplai, va anar exposant, amb múltiples intervencions dels presents, els temes que afecten el món associatiu, sobretot pel que fa a l’àmbit fiscal: l’impost de societats, l’IVA, l’IRPF... i les modificacions que ha patit últimament.