Festival Bigoti, nova proposta musical estiuenca a Santa Coloma

Santa Coloma de Queralt

Un dels grups que hi participaran
Un dels grups que hi participaran | Cedida
Els colomins tenen una nova data per marcar en la seva agenda musical. El Festival Bigoti, que es celebrarà les nits del 3 i 17 de juliol, neix amb la voluntat d’oferir propostes musicals populars i de qualitat. El grup local Carla & Laia, la igualadina Clara Peya i The Crab Apples són els grups convidats en la primera edició del Bigoti. La propulsora de l’iniciativa és l’Associació Festes de la Minerva, que durant els darrers anys ha revolucionat el programa de la Festa Major de Santa Coloma amb la inclusió de noves activitats. Guillem Carreras, un dels membres de l’entitat, explica amb quin objectiu han decidit ara tirar endavant aquesta nova proposta: “feia temps que ens rondava pel cap la idea de portar un format íntim, proper, que tan bé ha funcionat a tants altres llocs, a Santa Coloma. Des del primer moment teníem clar que havien d’agradar tots els públics d’edat. Creiem que ho hem aconseguit”.

Clara Peya presentarà, la nit del 3 de juliol, el seu nou disc Mímulus. Peya és una de les noves veus emergents en el panorama musical català. Com a teloneres de luxe, tindrà les colomines Carla & Laia, que tan bon regust de boca han deixat a Santa Coloma en les seves actuacions.  El 17 de juliol  clausurarà el festival The Crab Apples, les últimes guanyadores del prestigiós concurs de grups emergents Sona9. Pol Pastor, també de la Minerva, es mostra satisfet amb el cartell: “els grups que hem portat enguany són d’una qualitat provada. Estem segurs que agradaran la gent que els escolti. Els propers anys ens agradaria que el festival es conformés de tres o quatre sessions de concerts”.

El Festival Bigoti compta amb la col·laboració de l’empresa Rosa Maria i Torres i la Denominació d’Origen Conca de la Barberà, gràcies als quals es posarà a disposició dels assistents vi i cava per amenitzar els concerts. Per qui vulgui allargar una miqueta més, acabats els concerts es posarà una música de fons fins a les 3 h per fer petar la xerrada.