L'exposició “Europa fa 1 milió d’anys” a Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

Del 10 al 28 de febrer, la Sala Gran del castell dels Comtes de Santa Coloma acull l’exposició itinerant “Europa fa 1 milió d’anys”. Hipopòtams i rinoceronts gegants, tigres amb dents de sabre, elefants, licaons, cavalls similars a zebres... Aquests són alguns dels animals que vivien a la península Ibèrica ara fa un milió d’anys i que podrem descobrir a l’exposició.

L’objectiu és traslladar el visitant als orígens de la vida al planeta Terra, és a dir, com tingué lloc la configuració dels actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques. A més a més, l’exposició inclou recreacions de paisatges de l’època i escenografies que permetran al visitant descobrir quin era l’ecosistema d’ara fa un milió d’anys i quina era la fauna que l’habitava. Com a novetat, la mostra ofereix les restitucions de l’Homo antecessor.

L’horari d’obertura serà de dimarts a diumenge de 10 del matí a 2 de la tarda. L’exposició és itinerant i es troba dins del servei de Cultura de la Diputació de Tarragona, que compta també amb la col·laboració de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), la Fundació Quer Alt, l’Antena de Coneixement de la URV i l’Ajuntament de Santa Coloma.