Calamarsa i neu a Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma s'ha tenyit de blanc aquesta tarda de dilluns 12 de febrer
Santa Coloma s'ha tenyit de blanc aquesta tarda de dilluns 12 de febrer | Frederic Vallbona
Després que la setmana passada s’activés el pla NeuCat sense pràcticament presència de neu a la Conca de Barberà, aquest dilluns, 12 de febrer, el Servei Meteorològic de Catalunya tornava a alertar de la baixada de temperatures i la nostra comarca, cap al vespre, es trobava en zona d’avís per neu amb perill moderat. De fet, durant aquesta tarda, diverses localitats catalanes han vist neu i, fins i tot, calamarsa i, per tant, la possibilitat de neu o de pluja intensa a la comarca hi era.

La localitat de Santa Coloma de Queralt ha estat un dels punts de la Conca de Barberà que s’ha tenyit de blanc aquesta tarda. A la tarda ha començat el mal temps i a caure calamarsa i han quedat, cap a quarts de set de la tarda, els carrers blancs. Posteriorment l’enfarinada s’ha reforçat amb neu, i llocs com l’escola de música han suspès les classes.

Segons s’informava des d’Emergències, passades les set del vespre trenta màquines llevaneu de la Generalitat de Catalunya treballen a les vies de titularitat del Govern de Catalunya. Així mateix, s’advertia a la població que si la nevada sorprèn a la carretera, cal conduir amb molta precaució i deixar una via lliure per permetre el pas de les màquines llevaneu i dels serveis d’emergència.