Si no fos

En aquesta vida nostra, sempre hi ha allò que diem “si no fos per això”, “si no fos per allò”, “si no fos per allò altre”... D’una manera o altra, sempre trobem com una mena d’escapament amb aquesta afirmació del si no fos per això o per tal. Així doncs, normalment sempre ens deixem coses per fer, al tinter, en aquesta vida nostra, i quan ens parem a pensar-hi sempre ens acabem dient a nosaltres mateixos doncs allò del “si no fos… hauria pogut fer-ho o hauria estat diferent”, per posar-ne dos exemples.


Tanmateix, senyores i senyors, en el nostre dia a dia veiem com a les grans mancances socials de la nostra societat, els nostres polítics en els diferents estaments públics també deixen anar això del si no fos per de vegades eludir el que no hagin fet una cosa determinada. De fet, sense que hagin de fer servir aquesta expressió ja se’ls sobreentén quan es justifiquen per no haver actuat d’una manera determinada.


Ara vindran eleccions ben aviat i, francament, si no fos perquè sempre he cregut en això que s’ha d’anar a dipositar un paperet en una urna, ni que sigui en blanc, doncs francament m’ho pensaria, i molt, sobretot en el tema de les eleccions espanyoles.


El nivell és tan baix i tan miserable que si no fos perquè crec en això que els deia, que s’ha d’anar a votar... perquè francament penso que és contribuir a justificar uns sous per a una gent que no s’ho mereix. Estem veient un nivell de degradació en la precampanya, una manca d’objectius a llarg termini i una voracitat exterminadora de les llibertats del nostre país, que francament, si no fos…