Seran les últimes?

Mare de Déu senyor quina remenada electoral i quina empanada mental que deuen tenir els soferts ciutadans amb tant de programa, debat, propaganda... I jo també, vaja, que tot i que em piquin molt els mosquits, encara no he perdut la meva condició de ciutadà malgrat passar força estona rascant-me. Si fa un mes eren les eleccions generals, diumenge tindrem les locals i les europees i els catalanets encara som afortunats, ja que en altres indrets de la Pell de Brau els seus ciutadans podran arribar a veure fins a cinc urnes en els seus respectius col·legis electorals.


Ara bé, seran aquestes les últimes eleccions que veurem enguany? Senyores i senyors, molt em temo que el malson encara no s’ha acabat i que hi ha molts números que hàgim d’anar a votar les eleccions del nostre Parlament abans que s’acabi aquest any de gràcia electoral.


Amb tot plegat, penso jo: ¿No seria possible que tots plegats es posessin d’acord per fer totes les eleccions en un únic dia i que fos gairebé delicte que cada mes haguéssim de fer aquesta rutina de dipositar un sobret dintre una urna, amb tot el cost que això té? No seria possible també poder-ho fer a través d’internet i que no es molestessin a gastar tant en propaganda a les bústies de les nostres cases, que directament va a la brossa i fa pujar la quantitat d’escombraries dels diferents municipis?


¿No seria possible que les campanyes electorals se suprimissin o només duressin una setmana, ja que tots els partits estan permanentment en campanya tot l’any, encara que no hi hagi eleccions?