S’estan portant bé

Senyores i senyors, no sé pas quina conjunció dels astres s’està donant aquest estiu, però he de reconèixer, tampoc vull dir-ho massa en veu alta, no fos cas que s’ho repensessin, que els mosquits s’estan portant bé amb mi, aquest estiu; sí, sembla que de cop i volta s’han tornat bons nens i el percentatge de picades d’enguany en relació amb l’any passat ha baixat, sobre la meva humil persona, ben bé un noranta per cent. Tant és així que he pensat inclús, si no canvia gaire la cosa, tot i que porto damunt del meu cos tres picades de mosquit i això és glòria, batejar un tros de la meva casa amb el nom de “passadís del bon mosquit”.


No sé pas com pot haver estat aquest fenomen que els mosquits s’hagin tornat de cop i volta bons nens; que hagin tingut menys voracitat de la meva sang i persona, però estic content.


A més a més, la tipologia de les poques picades que he rebut enguany —vaig estrenar temporada al mes de maig— és de grans amb molta menys picor i, per tant, molt menys emprenyadors; no sé, vaja, si algun component químic de la meva excelsa persona haurà canviat d’un any ençà o aquelles espelmes i encensos de citronel·la que vaig comprar van molt millor que no pas aquella mena d’insecticides elèctrics de paret. Sigui com sigui, si la cosa no canvia, doncs això, “avinguda del bon mosquit al cantó”, amb tall de cinta oficial per a mi i el gat.


Finalment, cal dir que he observat, amb poques pluges que han caigut, un augment significatiu de les mosques, però moltes menys també que l’any passat. Serà que el 4G, el wifi o el que sigui estan passant factura?