I encara més presos polítics

Si la setmana passada parlàvem que teníem dos presos polítics, els Jordis, aquesta setmana el nostre país n’ha de sumar encara més, amb l’agreujant que en el moment d’escriure aquestes ratlles hi ha la possibilitat que encara en tinguem més. Es tracta del vicepresident del govern de la República i alguns consellers que, citats d’un dia per l’altre, com aquell qui diu, van ser enviats a la garjola tot just després de declarar. A més a més, també tenim la resta del govern a l’exili, a Bèlgica, i tot plegat és contemplat, almenys de cara enfora, amb total passivitat per part de la comunitat internacional i especialment per part de la Unió Europea. Tanmateix, com deia unes línies més amunt, aquesta setmana el llistat d’engarjolats podria augmentar encara més.

Aquesta, doncs, és la patètica situació en la qual ens trobem, després del cop d’estat que ha representat per a les institucions nacionals del nostre país l’aplicació de l’article 155 famós; un article, per cert, que ja ens han amenaçat d’aplicar un altre cop, segons sigui el resultat i actitud després de les eleccions imposades del proper dia 21 de desembre, quan els torrons ja estaran a punt de ser tallats i els polvorons a punt d’embafar-nos les goles, salvades gràcies a Déu per la copa de cava que ajuda a fer-ho tirar tot avall.

Caldrà, doncs, armar-se de valor i continuar endavant, anar a votar el dia 21, mal que ens pesi a molts, i continuar esperant que finalment la llibertat nacional del nostre país es pugui assolir tan aviat com sigui possible. De moment, demostrem el nostre pes un altre cop, aquest proper dia 21.