Dies internacionals

Quan un servidor sent que tal dia o tal altre se celebra un dia internacional, el més normal seria pensar que es tracta d’un dia de celebració o, com a molt, reivindicatiu. Amb el temps, però, hom descobreix que res més lluny de la veritat; els dies internacionals són per donar a conèixer les diferents desgràcies que afecten aquesta vall de llàgrimes en què ens ha tocat viure. 

Així doncs, si un sent a parlar del Dia Internacional de l’Aigua, no és pas per donar gràcies i celebrar l’existència de l’aigua; no s’ho creguin pas, és per avisar-nos que correm el perill de quedar-nos sense aigua corrent, ja que d’aigües brutes sempre n’hi haurà; si hom sent parlar del Dia Internacional del Planeta, no és pas per fer tots plegats una rotllana i celebrar l’existència de la Mare Gaia, és per avisar-nos, per conscienciar-nos que al ritme que anem ens quedarem tots amb un planeta que semblarà un contenidor; i així vagin sumant, hi ha 365 dies internacionals, ben bé, i perquè l’any no té més dies, fet que ve a ratificar la idea que de vegades he sentit a dir que tant l’infern com el purgatori estan entre nosaltres, estan en aquest món. Així, hem de donar les gràcies a qui sigui l’encarregat de marcar els dies internacionals de quelcom, les gràcies per això? Penso que no, que hauríem d’abaixar tots el cap i sentir vergonya com a espècie que aquesta munió de dies internacionals existeixin.

De fet, els gats o els gossos no festegen dies internacions, perquè senzillament viuen en el seu món d’innocència, i si n’haguessin d’inventar un seria el dia internacional del tracte humà, per com d’animals arribem a ser.