L’Arxiu Comarcal ingressa el fons fotogràfic de Kim Castells

El reconegut fotògraf Kim Castells i Benosa ha fet donació a l’Ajuntament de Montblanc del seu fons fotogràfic corresponent a la Conca de Barberà per a la seva transferència a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

Concretament, es tracta de 1.416 positius fotogràfics sobre suport diapositiva. D’aquestes, 1.079 corresponen a la vila de Montblanc; 108, a Santa Coloma de Queralt, i 229 fan referència a la Ruta del Cister. Retraten les poblacions, els paisatges i els actes i les festes més significatives d’aquestes zones de la Conca de Barberà.

Totes les parts implicades reconeixen el valor cultural, artístic i per a la investigació en general d’aquesta documentació fotogràfica. Per aquest motiu, s’estableix la transferència del fons a l’Arxiu Comarcal i així poder garantir-ne la conservació i difusió.

Kim Castells (1947) és graduat en disseny d’interiors i va iniciar la seva carrera fotogràfica el 1978. Des de 1981 ha publicat més de 90 llibres i ha participat en nombrosos reportatges en revistes nacionals i internacionals. Entre molts d’altres, ha col·laborat amb autors literaris com ara Joan Brossa, Miquel Descolt, Josep Pla, Carme Riera i Joan Salvat-Papasseit.

De la Conca de Barberà n’és conegut el llibre Montblanc, del qual s’està estudiant la possibilitat de reeditar-lo. Les fotografies són de Kim Castells i els textos de Màrius Carol. Castells també va dedicar un llibre a Santa Coloma de Queralt, amb els textos de Jordi Cervera.