El Som Terra de Patrimoni ha arribat un any més, a Santa Coloma de Queralt

Hi hauran força actes i activitats fins diumenge

Santa Coloma de Queralt

El Som Terra de Patrimoni ha arribat un any més, a Santa Coloma de Queralt
El Som Terra de Patrimoni ha arribat un any més, a Santa Coloma de Queralt

Des d’ahir, dijous 16, fins al 19 de maig, Santa Coloma de Queralt acull la festa Som terra de Patrimoni. La vila ha organitzat un cap de setmana festiu al voltant del patrimoni i les tradicions. Som Terra de Patrimoni és una festa dedicada a la divulgació i promoció de tots aquells elements que formen part de la identitat colomina, des de les festes, les tradicions, els monuments, la gastronomia i fins al paisatge. A més a més, coincidint amb aquesta jornada, se celebra el Festival Maig.


De cara a avui divendres, destaquen  les portes obertes al nou viver d’empreses, BaseActiva, la inauguració de les exposicions del 14è Pas per l’Art i de l’exposició de pintura, fotogràfica i de poemes titulada “Llums, color i poesia” i al vespre, un concert a l’església de Santa Maria de Bell-lloc de l’Escola de Música.


dissabte
El dissabte començarà amb la típica benedicció dels tractors i esmorzar de Sant Isidre a la Coperal. El matí seguirà amb una visita guiada al nucli antic, i a dos quarts de 12 del migdia, coincidint amb la recuperació dels safarejos de Santa Coloma es realitzarà la xerrada exposició i dinamització per part de la comunicadora Rosa Vendrell “Memòries líquides. Veus dels safareigs”. En acabar, actuarà el Cor Oh! i a la plaça, vermut musical amb el Festival Maig.


La tarda del dissabte començarà amb portes obertes a l’antiga botiga de Cal Jaume Punto, i seguirà amb els jocs tradicionals i el berenar de pa amb oli, vi i sucre. A les 6 de la tarda, al convent, la Dra. Francesca Español, professora d’història de l’art de la Universitat de Barcelona, ens parlarà sobre el sepulcre dels Queralt, que es troba a mateixa església. Per als amants de la música, a Sant Gallard us espera la sisena edició del Festival Maig amb els artistes Aloha Bennets, Lasta Sanco, Gebre, ABC Dialect, Te Jodes y Bailas DJ i DJ Kerito. El Festival acabarà amb l’Afterparty amb Kimberly i Clarck DJ’S Alex Gassol al Casal de Santa Coloma.


diumenge

El diumenge 19, Santa Coloma estrenarà el dia amb la Transermites, una caminada familiar, tranquil·la, paisatgística i històrica que enguany passarà per Montargull, coincidint amb la intervenció artística organitzada per Art Santa Coloma en el 14è Pas per l’Art. L’esmorzar popular serà a la plaça de l’Església juntament amb la mostra de puntaires, i la plaça Major, punt de reunió de colomins i colomines, reunirà el mercat de productes artesanals i de proximitat; la mostra turística Som d’inTerior, amb l’objectiu de facilitar la promoció dels municipis del nostre territori i oferir un espai per donar a conèixer no només els béns històrics i naturals que ens singularitzen sinó també els serveis de restauració, allotjament, propostes o activitats que s’ofereixen. Com en l’edició anterior, hi haurà degustacions de productes artesanals i també del plat per excel·lència de la cuina local, el romesco colomí. La festa Som Terra de Patrimoni també és un espai per a la cultura tradicional i popular colomina, que grallers, diables, esbart dansaire i geganters donaran a conèixer a través de tallers i a partir de dos quarts d’1 del migdia amb la cercavila de gegants, i que s’acabarà amb l’actuació dels Bastoners de Montblanc.


Diumenge serà el dia de portes obertes als monuments, en què qui ho desitgi podrà descobrir el castell, pujar a la torre, gaudir de visites comentades a l’exposició d’aus de la Baixa Segarra, de l’església de Santa Maria, Santa Maria de Bell-lloc, la capelleta de Sant Magí i l’església de Santa Magdalena.


Per acabar d’arrodonir el cap de setmana, us espera al jardí del castell l’obra recentment premiada d’El crèdit, del grup local Naltrus Teatre, i ball i concert amb Repoker al Teatre Municipal Estrella.


Les visites guiades a Cal Jaume Punto, la torre i la visita familiar són amb reserva prèvia a l’Oficina de Turisme (977 88 04 78). Podeu seguir tota la informació a la pàgina web: www.stacqueralt.altanet.org i a les xarxes socials.

 

Podeu consultar el programa complert, a l'enllaç adjunt: