Santa Coloma de Queralt celebra Sant Jordi amb diversos actes

Santa Coloma de Queralt

La localitat de Santa Coloma de Queralt ha encetat aquest passat dissabte, dia 16 d’abril, els actes de Sant Jordi 2016 i ho feia amb la presentació del llibre Solixent, Mitgdia, Ponent, Tremuntana. Les terres del terme de SCQ al Cadastre de 1716, obra de Jaume Martell Gassó. En l’acte de presentació d’aquest llibre hi van intervenir Starap (Eduard i Núria); Valentí Gual, professor d’història a la UB; l’autor del llibre; Francisco Vallbona, ermità de Sant Magí (Jordi Borràs) i la llevadora de la vila (Mercè Piqué).


Els actes van continuar l'endemà diumenge dia 17, a la 1 del migdia amb la xerrada "Donem a conèixer la figura de Ramon Llull", a càrrec de Josep Batalla, amb motiu de l’Any Llull, en un acte organitzat per la Fundació Quer Alt i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

 

Durant la setmana també s'han realitzat altres actes. Per exemple, dimarts dia 19 es feia un concert, a les 8 del vespre, a la plaça dels Arcs, a càrrec d’alumnes de Cellos de l’Escola de Música i Combo d’Adults de la mateixa escola. Dimecres dia 20 va arribar una audició a la Residència Nostra Senyora del Carme, a càrrec d’alumnes d’Iniciació 1 i 1r de nivell elemental de l’Escola de Música.


Aquest divendres a les 8 del vespre, s’encetarà un concert a l’ermita de Santa Maria de Bell-lloc, amb alumnes de Cant i Guitarra de l’Escola de Música. Dissabte, dia de Sant Jordi, a la plaça Major no hi faltaran les paradetes de llibreters i entitats i de dos quarts de 12 a dos quarts de 2 del migdia, es farà un taller de manualitats de Sant Jordi, a càrrec d’El Drac Màgic. Per acabar, a dos quarts de 7 de la tarda, amb una Hora Poètica, a la Sala Gran del Castell.