L’Escola Vedruna Mare de Déu del Carme de Santa Coloma i la ZER Conca de Barberà seleccionades al programa Escola Nova 21

Santa Coloma de Queralt

Dos centres escolars de la comarca de la Conca de Barberà han estat informats aquesta setmana que han estat seleccionats per al programa Escola Nova 21, un programa de renovació pedagògica. Es tracta de l’Escola Vedruna Mare de Déu del Carme de Santa Coloma de Queralt i la ZER Conca de Barberà, que inclou l’escola Valldemur de Barberà de la Conca, l’escola Antoni Tous de Pira, l’escola Sant Roc de Rocafort de Queralt i l’escola Sagrat Cor de Solivella.

Aquest programa es va presentar el mes de maig fent una crida oberta per seleccionar dues-centes escoles de Catalunya candidates a formar part d’un procés d’innovació al llarg de tres anys. La convocatòria, que en un primer moment volia seleccionar uns dos-cents centres, ha superat les expectatives i la selecció finalment compta amb 481 centres que en formaran part.

A partir d’ara s’engegarà una reflexió conjunta amb els diferents centres participants i la idea és que de cara al mes de desembre es faci una nova selecció, de trenta centres, que esdevindran una mostra representativa i serà amb els quals es treballarà un pla pilot de metodologia de canvi. De totes maneres, la resta de centres ja seleccionats també rebran acompanyament i formació.