Santa Coloma de Queralt es prepara per la segona edició de Som terra de safrà

Santa Coloma de Queralt

Cartell 2016
Cartell 2016 | Cedida
Santa Coloma de Queralt va iniciar l'any passat el projecte "Som terra de safrà" i enguany ja té en marxa la seva segona edició que tindrà lloc aquest dissabte 12 de novembre. L'objectiu és el de recuperar una part del llegat històric i etnogràfic al voltant d'aquest cultiu.

En aquesta segona edició es pretén emfasitzar un element que recull història, paisatge, patrimoni i identitat. Així, s’ha organitzat una jornada on descobrir les característiques, l’ús i les formes d’utilitzar el safrà en la gastronomia catalana a través de la cuina en directe, el showcooking, que en serà l’activitat principal. Durant tot el dia, al Castell dels Comtes de Santa Coloma, s’hi podrà gaudir del talent de cuiners i cuineres de llarg recorregut. A més a més, es gaudirà de tasts de productes exclusius elaborats amb safrà per productors colomins.

Durant tot el matí, a la Plaça de l’Església, es gaudirà d’un mercat de productes amb safrà i de km0 amb productors reconeguts. Altres activitats complementàries de la jornada seran representacions teatrals, visita guiada al call, recollida de flors de safrà i esbrinament a càrrec d’un productor local, xerrades, tastet de ratafia casolana, taller infantil o correfoc.

La programació i tota la informació sobre la jornada es pot consultar a la pàgina www.somterradesafra.wordpress.com o www.stacqueralt.altanet.org.