Santa Coloma va celebrar la festa del Pa de Mestral

Santa Coloma de Queralt

El passat diumenge 30 de juliol Santa Coloma de Queralt celebrà la festa Pa de Mestral – Sega 2017. A Santa Maria de Bell-lloc es reuniren diferents persones vinculades amb el projecte Pa de Mestral, un pa elaborat només amb productes de les comarques de Tarragona.

L’alcalde de Santa Coloma, Magí Trullols, inicià l’acte amb la benvinguda a tots els presents juntament amb Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP.

Ramon Segura, president de la Coperal, explicà els inicis de projecte i especialment, parlà de les diferents varietats de blat que es cultiven a Santa Coloma i que produeixen la farina necessària per elaborar aquest pa: les varietats Nogal, Berdún i Alhambra.

Finalment, Joan Cabré, president del Gremi de Forners Artesans de les Comarques de Tarragona va explicar les característiques d’aquest pa, un producte de la terra que té com a particularitats el respecte al medi ambient, la sostenibilitat i les garanties sanitàries i de qualitat que els forners artesans ofereixen als consumidors.

Seguint amb la festa, tingué lloc la sega, primer pas per obtenir el blat, i amb la farina del qual s’elabora el Pa de Mestral. És segà un camp de blat de la varietat Berdún, situat sota Santa Maria de Bell-lloc per Jordi Corsellas, pagès de la finca. Després de segar, el públic gaudí d’un fantàstic esmorzar de pa amb tomata, embotits i vi de la Conca de Barberà; evidentment, el pa era de Mestral, i fou elaborat per diferents forners de la comarca, entre ells el Forn Pujó de Santa Coloma, que ja ha començat a elaborar aquest nou producte de la terra.