Santa Coloma de Queralt ja està de Festa Major

Santa Coloma de Queralt

Cartell de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt 2017
Cartell de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt 2017 | Cedida
Aquest dillusn 14 d'agost s'enceta la Festa Major de Santa Coloma de Queralt, una festa que es viurà fins el 22 d'agost, amb un programa plegat d'actes per a grans i petits.

El pregó de festes és, sens dubte, l'acte que marca el tret de sortida de la Festa Major. Aquest es farà aquest dilluns dia 14 a 2/4 d'11 de la nit, al Pati del Castell. El pregó està organitzat per l'Orfeó Santa Coloma i comptarà amb el parlament de l'alcalde colomí Magí Trullols Trull. La pregonera d'enguany és M. Antònia Bassols Farrés, de Cal Jaume Punto. Després del pregó hi haurà lliurament de premis dels concursos de cartells, literaris i fotogràfics, també reconeixements a persones i entitats de la vila i actuació de l'Orfeó de Santa Coloma. A més es lliurarà el ram a la Geganta de la vila. El fi de festa d'aquest primer jorn festiu a Santa Coloma vindrà amb la ballada dels Gegants i Naixement del Foc pels diables Keressus, Geganters i Grallers de Santa Coloma.

Dimarts 15 d'agost els actes continuen. Es comptarà amb una conferència i presentació de Minverva'17, també jocs de taula i inauguracions de les diferents exposicions. El dia també comptarà amb actes com el taller de sardanes o la mostra "Acte sacremental".

Dimecres 16 d'agost també es farna jocs de taula, xerrades o el tller de sardanes, a més de la projecció de la pel·lícula "La la land".

Dijous dia 17 s'engalanaran els carrers i places i hi haurà mostra de balls de la cercavila.

Divendres dia 18 es farà un torneig de 3x3 de bàsquet. A la tarda el seguici festiu visitarà la Residència Ntra. Sra. del Carme i a la nit es gaudirà de la Nit de Júpiter amb Damià Olivella i Guillem Roma.

Dissabte 19 es comptarà amb una nova edició de la Fita Colomina, també els escas seran protagonistes de la jornada. S'oferiran, a més visites guiades o portes obertes a indrets d'interès del municipi. Destaca també de dissabte la Trobada de Gegants i, a la nit, la Marrada 2017 amb correbars i la Bandarra Street Orkestra. Seguidament es comptarà amb un dels plats forts de la festa major de Santa Coloma de Queralt, el concert de Sopa de Cabra, Zàping Versions i DJ PD-EFa.

Diumenge dia 20 d'agost es celebrarà l'ofici. Destaquen també les visites culturals. A la tarda, Wateke a la piscina municipal i torneig de clash royale i ping-pong. També a la tarda hi ha programat l'espectacle Rodolfo & Rita. A més, el seguici també sortirà a la tarda i hi haurà ballada de sardanes a la plaça Major. A 2/4 d'11 de la nit es viurà l'acte sacramental i el correfoc amb els versots. La nit clourà amb la Nit Jove amb Luka Caro, Wallak, Ephore & Rikbot i Minitaks, a més del concert i ball amb l'Orquestra Marabú.

Dilluns 21 hi haurà portes obertes al castell i mostra de productes de la Baixa Segarra. Destaca també de la jornada el I Concurs de Paelles. A la tarda hi haurà l'activitat del Bubble Football o els castells de caixes de cervesa així com el sopar popular a la plaça de l'esgésia. A la nit es representarà al Teatre Municipal l'Estrella l'obra "L'ombra". Tot seguit hi haurà la Nit de la Minerva.

Dimarts serà el darrer dia de Festa Major amb, novament, portes obertes al castell, les 12 proves d'Heràcles, concert i ball amb l'Orquestra Montgrins o el castell de focs com a actes més destacats.

A l'apartat documents del lateral d'aquesta notícia hi trobareu un pdf amb el programa d'actes de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt