Activa’t, una jornada dedicada a l'Esport i la Salut a Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

El dissabte 30 de setembre, Santa Coloma de Queralt celebrarà la primera jornada dedicada a l’Esport i la Salut sota el títol Activa’t. Aquesta jornada té com a objectiu promocionar hàbits de vida saludables, potenciant l'alimentació equilibrada amb activitat física adient a cada grup d'edat. L’ Activa’t s’iniciarà a les 9 del matí amb la caminada saludable, d’ uns 30 minuts aproximadament, i amb la posterior l’explicació dels aparells del Parc dels Horts a càrrec d’Estela Garcia, de Fitness & Wellness que ha preparat una ruta atractiva pel municipi per a petits i grans, en acabar, a les Fonts de les Canelles hi haurà un esmorzar saludable per als participants.

A les 11 del matí, la tècnica dietista Isabel Albiñana ens parlarà sobre els nutrients, quins són i quins aliments els contenen, de com cobrir les necessitats físiques i energètiques tot utilitzant productes de temporada i jugant amb els estils de cocció, a més a més, observarem diferents menús i hi detectarem errors, per modificar-los i fer-ne un plat equilibrat.

A 2/4 d’1 del migdia, gaudirem de la xerrada taller a càrrec del duet format per l’ osteòpata Gemma Sabater i el biomecànic Iñaki Erdoiza, que ens explicaran què és la mecànica humana, en què consisteix i, com a través d’aquesta podem prevenir lesions, a més a més, s’explicarà què és la biomecànica del ciclisme i hi haurà una demostració in situ.

Les activitats seguiran a la tarda, a les 5, al Pati del Castell amb l’instructor Manel Àlvarez que ens farà una MàsterClass de Gimnàstica Hipopressiva, ens explicarà què és, els seus beneficis i després un taller pràctic (cal dur estoreta). A les 6, la nedadora i tècnica esportiva Erika Soriano ens parlarà amb primera persona de l’experiència de creuar nedant l’Estret de Gibraltar sota el títol A braçades fins a l’Àfrica, complint un somni. Finalment, a les 7 de la tarda, el colomí i escriptor Jordi Corbella juntament amb el periodista Víctor Riverola realitzaran la xerrada La Muntanya com estil de vida i la presentació dels llibres Al monte con... i La montaña puede curar.

Les activitats es realitzaran a la Sala Merlets del Castell dels Comtes, excepte la caminada i l’esmorzar.