Santa Coloma de Queralt celebra amb èxit la primera edició de l’Activa’t

Santa Coloma de Queralt

La primera jornada d’esport i salut de Santa Coloma de Queralt, conegut com Activa’t, se celebrà el passat dissabte 30 de setembre amb una bona acollida per part del públic.

Ja de bon matí, la tècnica en fitnes Estela Garcia ens acompanyà en una ruta pel municipi, uns trenta minuts d’exercici que es complementaren amb l’explicació pràctica de les màquines de gimnàstica ubicades al parc dels Horts. Seguidament, a les fonts de les Canelles, ens esperava un deliciós esmorzar saludable, amb una macedònia de fruites, ametlles i avellanes. A la sala dels Merlets del castell dels Comtes, a les onze del matí, la tècnica en dietètica Isabel Albiñana ens presentà les pautes sobre una dieta saludable i equilibrada, incidint en els aliments més saludables per al nostre cos, i com amb la seva combinació pot cobrir les necessitats físiques i energètiques del nostre organisme. Seguidament, el duet format per Gemma Sabater i Iñaki Erdoiza, de Mecànica Humana, ens explicaren de forma pràctica els motius de les lesions i dels malestars físics i com a través de la nova tècnica de la biomecànica podem solucionar-los i evitar-los. La part de la biomecànica ciclista tingué molta expectació entre el públic, ja que es convidà un ciclista de la BTT Queralt, Julià Mullerat, amb el qual in situ poguérem aprendre la necessitat de tenir un bon quadre de bicicleta, el seient o les cales.

La jornada es veié afectada a causa dels preparatius del referèndum de l’1-O, així que l’organització decidí canviar la ubicació de les activitats del castell a l’institut Joan Segura i Valls i anul·lar alguna de les activitats, com la xerrada amb la nedadora Erika Soriano. Així doncs, la jornada continuà a les cinc de la tarda, amb l’instructor Manel Àlvarez, que ens explicà què són els hipopressius, quins en són els beneficis, i les alumnes aprengueren a fer aquests exercicis respiratoris i posturals.

Finalment, a les set de la tarda, amb una gran afluència de públic, el colomí i escriptor Jordi Corbella, juntament amb el periodista Víctor Riverola, de forma divertida i amena realitzaran la xerrada “La muntanya com a estil de vida” i la presentació dels llibres Al monte con... i La montaña puede curar.