Som Terra de Safrà escalfa motors organitzant diverses activitats prèvies

Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt ha preparat per al dissabte 21 d’octubre dues activitats que pretenen complementar la jornada festiva Som Terra de Safrà del proper 11 de novembre.

Així doncs, el dissabte 21, a partir de les 10 del matí, s’ha organitzat una collida i esbrinat de safrà a càrrec de Safrà Colomí, on aprendrem de primera mà com cal recollir el safrà, el també anomenat “or vermell”. L’activitat és gratuïta i el punt de sortida serà al castell dels Comtes.

A la tarda, a dos quarts de 8, s’ha organitzat un tast guiat de ratafies on els participants despertaran el seu paladar tot descobrint l’univers de la ratafia. El tast serà a càrrec de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, una reconeguda entitat cultural que es dedica a la promoció i difusió d’aquest licor. El tast consistirà en diferents jocs sensorials per activar els sentits i conèixer els ingredients de la ratafia, i un tast maridat de les quatre ratafies 1842: Tradicional, Nou verda, Vuit porrons i Cirera. L’activitat es realitzarà a la Sala Fusteria del castell dels Comtes, i té un preu de 5 euros/persona. Les places són limitades, cal inscripció prèvia a l’Ajuntament de Santa Coloma, al 977 88 00 88 o a somterradesafra@gmail.com.

Més enllà d’aquestes dues activitats prèvies, una de les novetats d’aquest any de Som Terra de Safrà és un concurs de licor de safrà i de ratafia. El passat mes de juliol ja s’organitzà un taller de licor de safrà i de ratafia a càrrec d’Els Corremarges, on més enllà d’aprendre a reconèixer plantes i espècies, cada alumne elaborà un licor que ara, a més a més, podrà presentar a concurs. El concurs està obert a tothom i la inscripció és gratuïta. Els participants podran presentar el seu licor de safrà o la ratafia del 21 d’octubre al 9 de novembre a l’Ajuntament de Santa Coloma, on s’hi podran inscriure i recollir el recipient. El veredicte es realitzarà el dissabte 11 de novembre, en el si de la jornada festiva Som Terra de Safrà.

Podeu consultar tota la informació a la pàgina web www.somterradesafra.cat.