La Festa de l’Arbre arriba a Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

Dissabte 28 d'octubre se celebrarà la Festa de l’Arbre a Santa Coloma de Queralt, una jornada dedicada al coneixement de les plantes i arbres del nostre entorn i que tindrà com a activitat principal una plantada popular d’arbres i plantes de ribera.

La Festa de l’Arbre es va celebrar per primer cop a Barcelona l’any 1899 propiciada per l’Associació d’Amics de la Festa de l’Arbre, dirigida per l’enginyer tarragoní Rafael Puig i Valls, que pretenia difondre les idees naturalistes i d’estimació a l’arbre. Seguint aquesta voluntat, l’Ajuntament de Santa Coloma i l’Associació Mediambiental La Sínia han preparat una plantada d’arbres i arbusts de ribera a la zona de l’aqüeducte, a tocar del riu Gaià. El punt de sortida serà a les Fonts de les Canelles i l’activitat durarà de 10 del matí a 1 del migdia. Entre les espècies vegetals hi trobarem el freixe de fulla petita, el jonc boval, arbusts com el roser silvestre, l’arç blanc, la ginesta, el tamariu, el roldor, l’aranyoner, o les plantes aquàtiques conegudes com la salicària o la boga. En acabar la plantada, vermut per a tots els participants.

L’activitat és gratuïta i oberta a tots els públics. Per a més informació, us podeu dirigir a l’Ajuntament de Santa Coloma, al 977 88 04 78 o a les pàgines web www.riugaia.cat i www.stacqueralt.altanet.org.