Última sortida dels gegants de Santa Coloma

Santa Coloma de Queralt

El passat 3 de desembre a Sant Andreu de Palomar, Barcelona, hi va haver una trobada de gegants especial i força emotiva per part dels geganters de Santa Coloma de Queralt. L’esdeveniment era un homenatge al senyor Domènec Humbert, artista i constructor de gegants, nans i bestiari. Va ser el constructor dels gegants de la vila de Santa Coloma entre moltes altres poblacions que tenen gegants del mateix motlle.

Per aquesta ocasió els gegants de Santa Coloma de Queralt lluïen els seus vestits originals, que van estrenar l’agost del 1958. Durant la cercavila, tot i el fred que feia, hi havia els carrers plens de gom a gom i els gegants ballaven al so de la música dels grallers de Santa Coloma de Queralt, que els van acompanyar en aquesta ocasió, com en moltes altres.

Un cop acabada la trobada, tristos, van portar els gegants a la furgoneta conscients que era l’últim cop que els gegants de Santa Coloma participaven en una trobada, de moment. A partir d’ara els gegants quedaran guardats al local que hi ha a la carretera d’Igualada, a l’espera que un grup de colomins s’animin a treure’ls i que puguin tornar a ballar pels carrers i places de Catalunya.