Sarral recorda el viscut l'1 d'octubre

La sala recreativa de Sarral acollida aquest divendres dia 9 de març, a partir de dos quarts de 8 del vespre, la projecció del documental "El primer dia d’octubre".  Un acte que comptava amb una bona acollida i que ha estat organitzat des dels CDR Poblet de la Conca, CDR Espluga i CDR Baixa Segarra.

L'objectiu de la projecció, segons els mateixos organitzadors, era “recordar què va passar i compartir com es va viure aquell dia el referèndum des de la Conca de Barberà". Així, a més de fer-les la projecció del documental l'acte també ha servit per recordar el viscut aquell 1 d'octubre, especialment, amb els qui ho van viure de més a prop, en primera persona, amb la intervenció de diferents testimonis de diversos pobles de la Conca que eren a les meses, defensant l’escola, organitzant activitats, etc. Tot seguit, s'inciava un debat obert per reflexionar sobre la situació actual i els pasos a seguir a partir d'ara.

S'escollia la localitat de Sarral per a aquest acte amb motiu de que aquesta va ser la població que més va patir a la Conca de Barberà la violència policial, i on 12 persones van resultar ferides per defensar el col·legi electoral el passat 1 d'octubre.