Concentració a Montblanc amb motiu de la vaga general

L'alcalde de Montblanc va clamar per la unitat dels partits davant les eleccions europees

Montblanc

Concentració a Montblanc
Concentració a Montblanc | Epi Mestre

La Conca de Barberà s’ha sumat a la vaga general d’aquest dijous 21 de febrer. Els comarcans han fet un gran seguiment de la vaga i molts són els que han decidit no anar als llocs de treball o no obrir els seus comerços i establiments durant el dia d'avui.

 

A més, a les dotze del migdia s’havia convocat una concentració a nivell de comarca a la plaça Major de Montblanc, amb la participació d’un gran nombre de montblanquins i comarcans. I és que al migdia hi havia previstes concentracions davant dels ajuntaments de tot el territori.

 

En la concentració de Montblanc, aquesta ha estat una de les més multitudinàries fins ara, amb l'anècdota de que l'altaveu utilitzat habitualment per als parlaments, no ha funcionat i no ha faltat la broma de l'alcalde, a l'afirmar que també secundava la vaga. Finalment, sense sistema d'altaveu ha començat l'acte poc després de les dotze i s'ha llegit el manifest referent al dia de vaga, alhora que també, en la seva intervenció, l'alcalde Josep Andreu ha demanat afervoridament, la unitat de tots els partits de cara les eleccions europees del proper 26 de maig, que coincideixen amb les municipals. L'acte ha acabat amb el cant dels Segadors.

 

Els ajuntaments de la comarca també s’han sumat a la vaga. Molts dels consistoris així ho anunciaven a través de les xarxes socials. És el cas, per exemple, de l’Ajuntament de Montblanc, el de Senan o el de Vallfogona de Riucorb. També les administracions com l’Oficina de Turisme de Montblanc no obrien les seves portes aquest dijous 21 de febrer.

 

També destaca que a Santa Coloma de Queralt, de 9 a 11 del matí s'ha realizat una mobilització amb tractors a la plaça Catalunya.

 

La vaga convodada per la Intersindical-CSC amb nombrosos suports inclou concentracions i manifestacions que a la tarda finalitzaran a les capitals de les diferents demarcacions. En el nostre cas, amb una concentració a la plaça de la Font de Tarragona, a les set de la tarda.

Concentració a Montblanc
Mobilització amb tractors a la plaça Catalunya de Santa Coloma de Queralt