L’Espluga celebrarà dijous vinent el Dia Mundial de la Poesia

Aquesta edició estarà dedicada a Joan Brossa perquè enguany es commemoren els 100 anys del seu naixement

L'Espluga de Francolí

La Biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola i el Punt d’Informació Juvenil Francolí de l’Espluga de Francolí han preparat un acte de lectura poètica per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. L’acte, que té per objectiu acostar la poesia a la població de la vila, tindrà lloc el 21 de març a les 18.00 h al vestíbul de l’Antic Hospital (Biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola).


Aquesta edició estarà dedicada a Joan Brossa perquè enguany es commemoren els 100 anys del seu naixement. Per aquest motiu, alguns alumnes de cicle mitjà i superior de primària de les escoles Martí Poch i Vedruna de l’Espluga llegiran els seus poemes. A més, els alumnes de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga musicaran l’acte.


Per cloure l’acte, Bernat Milla Domènech, un jove del Club de Lectura de la Biblioteca, llegirà en català el poema “Poesia. Música de l’ànima teixida amb paraules” de la lleidatana Rosa Fabregat. Anualment, la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parla catalana. En aquesta onzena edició han escollit aquest poema de l’escriptora Rosa Fabregat i l’han traduït a 20 idiomes; les oficials de Catalunya i les més utilitzades pels ciutadans del país.