Conveni de col·laboració amb l’IPHES per a la campanya de recerca i excavacions

L’Ajuntament de Montblanc hi col·labora amb una subvenció de 3.025 euros

Montblanc

Conveni de col·laboració amb l’IPHES per a la campanya de recerca i excavacions
Conveni de col·laboració amb l’IPHES per a la campanya de recerca i excavacions | Cedida

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) per a aquest any 2019.


De cara a aquest any 2019, l’IPHES preveu realitzar activitats de recerca a l’indret del Corral del Mas del Pepet, a Rojals, i intervencions arqueològiques als jaciments de Cantacorbs, també a Rojals, dirigides per Josep Vallverdú, i a la Cova del Buldó, a La Bartra, i a la Cova del Minaire, a Rojals, sota la direcció de Josep Maria Vergès. Aquests treballs s’inclouen en el projecte quadriennal de recerca 2018-2021 ‘Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona’, que està finançat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


També es preveu realitzar activitats de divulgació dels resultats de l’excavació i la recerca.


Degut a que el desenvolupament de les tasques d’excavació, recerca i posada en valor patrimonial del jaciment és una qüestió rellevant per al municipi, l’Ajuntament de Montblanc hi col·labora amb una subvenció de 3.025 euros per tal de donar cobertura a les activitats derivades de la recerca i les intervencions arqueològiques i de posada en valor patrimonial dels jaciments.