La celebració dels 150 anys dels Gegants de Montblanc, l’acte central d’avui a la Festa Major

Montblanc

Cartell dels 150 anys dels Gegants de Montblanc
Cartell dels 150 anys dels Gegants de Montblanc | Cedida
Avui dissabte dia 6 de setembre destaca, entre tots els actes de la Festa Major de Montblanc, la celebració dels 15a anys dels Gegants de Montblanc. Aquest acte es realitzarà a la tarda, a partir de les 16h i comptarà amb la participació de diverses colles: Gegants de l’Arboç, Gegants de Badalona, Gegants de Barcelona ciutat, Gegants de Capellades, Gegants de Cardona, Gegants de Lleida, Gegants de Manresa, Gegants del Pi, Gegants de Sta. Maria (Barcelona), Gegants moros de Tarragona, Gegants Negritos de Tarragona, Gegants del Cos del Bou de Tarragona, Gegants de Terrassa, Gegants de Vic, Gegants de Vilafranca, Gegants de Vilasar de Dalt, Capgrossos de Capellades, Capgrossos de Manresa, Nanos vells de Tarragona, Nanos nous de Tarragona, Nans de Vilafranca, i els Gegants i Nanos de Montblanc.

Es farà una cercavila amb el següent recorregut: plaça de Sant Francesc, carrer Major, carrer Pere Berenguer de Vilafranca i plaça Major. Un cop arribat a la plaça Major hi haurà una mostra solemne de balls.

Altres actes
Però aquest dissabte de Festa Major no només inclourà una trobada gegantera. Ja al matí es farà el II Memorial Joan Ramon Dulcet, al camp de futbol. També, en clau esportiva, hi haurà el campionat d’escacs, a les 16h, a la sala d’actes del Casal d’entitats. A les 19h es durà a terme el VI Memorial Josep M. Piñas amb un partit de bàsquet del sènior masculí CB Montblanc -  CB Valls (2a Catalana).

A les 19h. serà el torn de l’espectacle folklòric andalús, amb l’actuació del duo Voces de Bohemia i del grup de ball Aires del Sur que cada any organitza l’Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà a l’aparcament de Sant Miquel.

El dia tancarà amb l’Enbarjaula’t 2014, la proposta per aquesta festa major de l’Associació Juvenil Barjaula amb Dj. Enredo i altres Dj’s convidats, a l’aparcament de Sant Miquel.