Vigília de la Festa Major amb pregó de festes, concert-vermut, seguici petit i Beu les Bèsties, entre altres actes

Montblanc

El grup de versions montblanquí Ban'd'Al·lucinògens
El grup de versions montblanquí Ban'd'Al·lucinògens | Cedida
Aquest diumenge de Festa Major s’encetarà amb el XII Festival de pesca de la Festa Major de Montblanc que es realitzarà al toll de la Bagra a les 9 del matí. A les 10h, es farà la VII edició de la Pedalada popular, en la que hi participen grans i petits, amb un recorregut per les rodalies de Montblanc.

A partir de les 12h, amb la repicada de campanes i la tronada d’inici de la Festa Major, es donarà pas al pregó de festes, que anirà a càrrec del montblanquí Ramon Requesens Queralt. També el nunci pregonarà pels carrers i places de la vila els actes de la Festa Major 2014.

A les 13h, a la Plaça Major, tindrà lloc un acte ja popular a la Festa Major, el concert-vermut que organitza els Grallers de Montblanc. el concert anirà a càrrec del grup Baladrers Grallers de Ponent, de Lleida.

També avui es presentarà al Museu Comarcal la reedició de la “Guia Turística de Montblanc” de Francesc Badia i Batalla.

A la tarda seguiran els actes de la Festa Major de Montblanc amb la cercavila del Seguici Petit. Hi prendrà part el Drac Petit, l’Àligot, els Grallers de la Colla Petita, la Mulasseta, els Grallers dels Amics dels Gegants, la Colla Petita del Ball de Bastons i la Colla Petita dels Torraires.

A les vuit del vespre es farà la Salve Solemne amb l’actuació de l’Schola Gregoriana de Sant Miquel, a l’església de Santa Maria i, seguidament, ballarà el seguici popular a la plaça Major.

A les 22h al Santuari de la Mare de Déu de la Serra es farà la Vetlla Jove.

Finalment, la nit tancarà amb la VII edició del Beu les Bèsties, un recorregut per la població al llarg del qual s’oferiran degustacions de begudes tradicionals dels Països Catalans. A més, també hi participarà l’Àliga, el Drac i la Mulassa, així com els Grallers de Montblanc, els Grallers dels Amics dels Gegants i els Grallers dels Torraires. Un cop acabat el recorregut, a la plaça Major, es donarà pas a la Nit Jove amb el grup de versions montblanquí Ban'd'Al·lucinògens.