Avui, dia gran de Festa Major a Montblanc amb la Festivitat de la Mare de Déu de la Serra

Montblanc

Els Gegants de Montblanc ballant sota l'ajuntament
Els Gegants de Montblanc ballant sota l'ajuntament | Cedida
Avui, 8 de setembre, es celebra la festivitat de la Mare de Déu de la Serra a Montblanc i, per tant, és un dels dies forts de Festa Major a la població. Així, tal i com marca la tradició, el matí es despertarà amb les matines que faran el Ball de Bastons, els Grallers i, també, els Dimonis de Montblanc, en diferents horaris pels carrers i places de la vila.

A les 11h tindrà lloc, al Santuari de la Mare de Déu de la Serra, l’Ofici Solemne en honor a la Patrona de Montblanc. Un acte que compta amb les autoritats locals així com amb el seguici popular. Seguidament, es baixa en cercavila fins a la Plaça Major on té lloc la ballada del Seguici Popular, un acte molt esperat per tots montblanquí i montblanquina.

A les 18h, al Pavelló del Casal, tindrà lloc el selecte concert amb l’Orquestra Rosaleda, orquestra que oferirà el ball de Festa Major a la nit. També al Casal, a la tarda, a la terrassa, es farà una ballada de sardanes.

A partir de les 19h els gegants tornaran a ser els protagonistes de la Festa Major, en aquest cas, els Amics dels Gegants de Montblanc organitzen la tercera edició de La convidada dels Veguers, amb els gegants de la ciutat de Valls com a convidats d’enguany. També hi prendran part els Sacaires de Tarragona.

A les 22.30h. arriba la primera representació teatral d’aquesta Festa Major, “La disputa de l’ase” que es farà al Centre Cultural Anselm Turmeda.

Aquesta nit l’Enbarjaula’t 2014 compta amb l’Orquestra Mitjanit i Dj’s convidats a l’aparcament de Sant Miquel.