Montblanc ja té la seva "V"

Lluís Llach a la "V" a Montblanc

Montblanc

Bany de multituds és el que s'ha viscut a Montblanc en motiu de la celebració de la Vesprada Independentista, en l'acte d'assaig previ de la V, que ha organitzat l'Assemblea Nacional Catalana a la Conca de Barberà.
 
Així, abans de les 7 de la tarda, ja es començava a viure un gran esperit reivindicatiu nacional, a la plaça de Sant Francesc, en una tarda-vespre que va començar amb els cants de Mercedes Loperena, els balls del bestiari infantil o la coral formada per cantaires de tot el país, "El poble de canta". No van faltar tampoc els corresponents parlaments, que van ser seguits amb atenció i emoció per part de tot els molts presents, amb Lluís Llach al capdavant i com estendard de la vetllada. També, van dirigir-se als presents, Ferran Civit o el mateix alcalde de Montblanc, Josep Andreu.
 
Acte seguit i amb tots els presents volcats en que tot plegat sortís d'alló més bé, es va començar amb l'assaig de la V al centre de la plaça de Sant Francesc, ben il·luminada pels encenedors que portaven els presents tal i com així, ho havia demanat l'organització i finalment, una V per a la història, prel·ludi sens dubte, de l'èxit que li espera a la V barcelonesa de l'11 de Setembre.
 
El grup Origen va ser l'encarregat de tancar la festa reivindicativa.