Xifres força positives a l’Oficina de Turisme de Montblanc aquest estiu

Montblanc

L’Oficina de Turisme de Montblanc ha avaluat l’activitat turística de l’estiu amb unes xifres força positives, tot i que no tan elevades com les registrades l’any passat.

Durant els mesos de juliol i agost i les dues primeres setmanes de setembre, s’han atès un total de 3.225 consultes, la qual cosa suposa haver donat atenció a 9.768 persones. Les xifres, junt amb les de l’any passat, tornen a semblar les que es van assolir el 2006 (primer any de la davallada a causa de la crisi) i  generen una certa esperança amb vista a propers anys.

Per procedències, els percentatges tornen a corroborar la gran importància del turisme domèstic. S’han repetit les proporcions de l’any passat i se segueix depenent molt dels turistes de proximitat: un 44% del total eren catalans, el 33 % estrangers i de l’Estat espanyol ha arribat el 23% del total.

Cal significar un cop més la gran importància del turisme francès, que, si habitualment ja suposa la meitat dels estrangers, aquest estiu ha arribat al 60%.

Pel que fa al turisme espanyol, el País Valencià (24%) i Madrid (20%) segueixen sent els principals emissors, seguits del País Basc (12%) i Aragó (11%).

A l’estiu, l’Oficina de Turisme Montblanc rep visitants allotjats al municipi o a la comarca i també un bon nombre de turistes que passen les vacances al litoral de la Costa Daurada. Tanmateix, entre els usuaris del servei de turisme, un 30% venien de casa seva, cosa que demostra la importància de Montblanc, també a l’estiu, com a destinació de proximitat per al públic català.