La ceràmica és la protagonista a Montblanc aquest cap de setmana amb Terrània

Montblanc

Imatge d'una edició anterior de Terrania
Imatge d'una edició anterior de Terrania | Marc Lladó
Des d’avui divendres dia 26 de setembre i fins diumenge dia 28, Montblanc tornarà a ser capital del món ceramista  ja que acull una nova edició de Terrània, el Festival Internacional de la Ceràmica de Montblanc.

Aquest festival, que va néixer el 2003, ha anat consolidant-se any rere any; de fet, les xifres parlen per si soles: l’any passat van ser un total de 7.000 persones les que van visitar el recinte firal i es va generar un volum de facturació de 15.300 euros.

En l’edició d’enguany, han estat acceptats 30 participants: 16 de Catalunya, 6 d’altres comunitats autònomes, 7 de França i de la República Txeca.

Així, aquest cap de setmana Montblanc acull diferents exposicions paral·leles, també activitats com són els tallers on conèixer les diferents tècniques de treballar el fang, o espectacles que donaran ambient als carrers de la vila.

El diumenge dia 28, els ceramistes participants triaran la millor obra de l’exposada a l’antiga església de Sant Francesc. Aquest reconeixement té un valor simbòlic important, ja que són els mateixos ceramistes els qui fan de jurat a la vegada que poden ser escollits.