Conferència titulada ‘Sant Magí, un exemple perdurable de pietat popular’ a Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

El dissabte 16 d’abril a la Sala Merlets del Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt, va haver-hi una conferència, a càrrec del professor emèrit Josep M. Sabaté i Bosch, titulada Sant Magí un exemple perdurable de pietat popular.


La presidenta de l’Associació, Assumpta Sendra, va presentar el tema de la conferència amb el desig de fer una aproximació a la figura de Sant Magí i per conèixer el perquè de la devoció popular vers aquest sant tan significatiu per a tantes persones, i a més patró de Tarragona. Del conferenciant, entre d’altres, va ressaltar que és confrare de Sant Magí, doctor en història, ha estat professor de la Universitat Rovira Virgili de Tarragona durant quaranta anys i és autor de diversos llibres d’història.


El professor Josep M. Sabaté va oferir una exposició apassionada, molt il·lustrada i detallada que va mantenir l’atenció de la sala plena d’assistents. A més, va permetre endinsar els presents en la història, en la tradició, en la llegenda, en el misteri, en la fe... És a dir, tota una barreja que manté viva la devoció i la pietat popular vers Sant Magí.