Santa Coloma de Queralt acull un camp de voluntariat internacional

Santa Coloma de Queralt

| Marc Lladó
Un grup de 10 voluntaris i voluntàries d'arreu del món participarà al projecte promogut per l'associació Santa Coloma en transició del 7 al 20 d'agost

PRESERVAR LA NATURA I EL PATRIMONI A SANTA COLOMA, aquest és el nom del camp de voluntariat que tindrà lloc durant el mes d'agost en aquest municipi de la Baixa Segarra. 'Santa Coloma en Transició' és una iniciativa ecològica que treballa per promoure i desenvolupar una vida sostenible, com a part dels pobles en transició. Els valors fonamentals del projecte són la cooperació, la sostenibilitat, l'autosuficiència, l'ecologia i la responsabilitat.

El camp de voluntariat acollirà voluntaris i voluntàries de països com Ucraïna, Hongria, Itàlia, Països Baixos, Rússia, República Txeca o Turquia, que donaran suport, entre d'altres activitats, a la neteja al voltant del riu Gaià.

És el tercer any que té lloc aquest camp de voluntariat, organitzat per Santa Coloma en Transició i la Fundació Quer Alt amb la col·laboració del Servei Civil Internacional de Catalunya, una entitat membre de la xarxa internacional de l'SCI que es dedica a la promoció del voluntariat internacional per a la construcció de la pau. L’entitat SCeT coordina el camp conjuntament amb altres entitats locals: l’Ajuntament de Santa Coloma que es fa responsable de la manutenció, el Centre excursionista CEQ que posa la seu del camp –cal Nialet, el grup de Patrimoni de l’Associació Cultural Baixa Segarra que lidera el treball de camp i el grup de la Minerva que ofereix la participació en activitats de la festa major als membres del camp.