El Vi fa Sang es consolida com a referència de la novel·la criminal en català

L'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí ha celebrat aquest cap de setmana la quarta edició d'El Vi fa Sang, el Festival Internacional de Novel·la Criminal en català. La bona afluència de públic, més de 130 persones en alguns actes, i la qualitat de totes les propostes ha marcat una edició amb la qual l'organització considera que el festival s'ha consolidat com una referència clara de la novel·la criminal en català i, alhora, amb la particularitat de proposar un maridatge amb els vins de la DO Conca de Barberà.   
 

A pocs dies per la diada de Sant Jordi, El Vi fa Sang ha congregat uns 35 escriptors i escriptores, alguns de referència i altres de novells, per participar en una quarantena d'activitats literàries i gastronòmiques.

La quarta edició del festival donava el tret de sortida divendres a la sala Maria Font del Museu de la Vida Rural, espai on s'han celebrat la majoria dels actes. Destaca també que l'italià Massimo Carlotto va rebre el Premi Internacional El Vi fa Sang i, fruit d'això, es va comprometre a traduir al català la seva pròxima novel·la abans que en cap altra llengua.