Santa Coloma de Queralt celebrarà un Sant Jordi marcat per la música i la cultura

Santa Coloma de Queralt

| Marc Lladó
Aquest any, Santa Coloma dedicarà dues setmanes a la festa de Sant Jordi, dues setmanes marcades, principalment, per la música i la cultura, però tampoc hi faltaran les activitats infantils o les tradicionals parades de llibres i roses.

Els actes s’iniciaran el proper dissabte 14 d’abril amb un intercanvi de pianistes entre l’Escola Municipal de Música de Santa Coloma i l’Escola Municipal de Tàrrega que acabarà a les 5 de la tarda amb un concert obert a tothom, a la Sala Gran del Castell dels Comtes.

Els actes seguiran el divendres 20 d’abril, a tres quarts de 7 de la tarda, sota el títol “Imatges que fan història”, l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà presentarà diferents pel·lícules sobre esdeveniments colomins de la segona meitat del segle XX. Seguidament, a les 8 del vespre, la Sala Merlets del Castell dels Comtes acollirà la presentació del número 10 de la revista Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister, a càrrec de Josep M. Rovira i Damià Amorós.

El dissabte 21 d’abril, la Sala Gran del Castell acollirà la tradicional “Hora poètica”, amb un interessant recital de poemes i cançons. El diumenge 22 d’abril, la jornada començarà a les 9 del matí amb la XII Cursa de Muntanya – Caminada Popular. Al llarg de tot el matí a la plaça Major es trobaran parades de llibres i roses i tallers infantils. A les 12 del migdia, es presentarà el llibre publicat per Obrador Edèndum Els fenòmens de l’atenció d’Eugeni d’Ors per Víctor Pérez, autor de l’edició. Els actes del Sant Jordi 2018 es clouran el dijous 26 d’abril, a les 8 del vespre a l’entrada del castell amb una actuació dels alumnes de guitarra i cant de l’Escola de Música, en el ja tradicional concert “L’escola a l’escala”.