El diumenge 6 de maig, conferència de Tomàs Alcoverro a Santa Coloma

Santa Coloma de Queralt

El diumenge dia 6 de maig a dos quarts d’una del migdia, el periodista Tomàs Alcoverro farà una conferència a la Sala Gran del castell de Santa Coloma de Queralt amb el títol de “Mig segle a l’Orient Mitjà”.

Tomàs Alcoverro és corresponsal de “La Vanguàrdia” a l’Orient Mitjà des de l’any 1970. És llicenciat en dret i periodisme i també ha col·laborat en nombroses revistes i publicacions. També va ser corresponsal a París i Atenes.

Des de 1970 resideix a Beirut des d’on ha publicat més de 7.000 cròniques. Hi ha viscut personalment les guerres de 1975, 1982 i 1990, l’ocupació turca de Xipre, la guerra entre Irak i Irak , les intifades palestines, cops d’estat, etc...

Va ser un dels pocs corresponsals occidentals que va ser a Beirut durant el temps de terror, i ha viscut l’enterrament de Nasser o l’arribada de Jomeini a Teheran.
Ha estat condecorat per la “Encomienda de la Orden de Isabel la Católica” i la “Creu de Sant Jordi” de la Generalitat de Catalunya. Ha tingut diversos premis de periodisme, entre els quals hi ha el “Premi Internacional Vázquez Montalbán” l’any 2006. El 2010 va rebre el premi “Ploma d’Or” en reconeixement a la seva trajectòria periodística concedit per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant la xerrada tindrem ocasió d’escoltar el testimoni d’una de de les persones que tenen un coneixement més profund d’un dels llocs més conflictius de tot el món durant els últims vuitanta anys.

La conferència forma part dels actes del vint-i-cinquè aniversari de l’Associació Cultural Baixa Segarra de Santa Coloma de Queralt.