El Liceu a la Fresca arriba aquest dissabte, a Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

El recent inaugurat Jardí del Castell dels Comtes de Santa Coloma acollirà el dissabte 16 de juny la retransmissió en directe de l’òpera Manon Lescaut de Puccini en el marc del projecte Liceu a la Fresca. Aquesta activitat desenvolupada pel Liceu té com a objectiu difondre la música i l’òpera al nombre més grans de ciutadans per ampliar així la cultura operística. És, doncs, un projecte que s’inicià el 2007 amb òpera a la platja que consistia en la retransmissió, a través d’una pantalla gegant i en fals directe, de l’òpera que s’estava representant al mateix Teatre. 

La temporada 2014-2015 aquest projecte es va fer realitat de nou, gràcies a la col·laboració de TV3, que retransmeté La traviata. En aquest projecte es van unir diferents municipis que mitjançant pantalles a places i carrers van fer arribar l’òpera a les seves poblacions. 

L’OBRA D’ENGUANY
L’obra d’enguany serà la coneguda òpera de Giacomo Puccini Manon Lescaut, estrenada a Torí el 1893, inspirada en la novel·la Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut d’Abbé Prévost, publicada a França el 1791. Al llarg dels quatre actes que la integren, Manon Lescaut narra l’ascensió i caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux, un jove burgès que acompanya Manon fins a veure-la morir. 
El dissabte 16 de juny, a les 10 del vespre, us esperem a Santa Coloma per fer-vos gaudir de l’òpera, assistint de manera única, propera i informal a una funció del Liceu. L’entrada és gratuïta.