El dissabte 21 de juliol l’ Aplec del Romesco celebrarà la 25a edició

Santa Coloma de Queralt

Un any més, Santa Coloma de Queralt s’ha preparat per acollir la festa gastronòmica per excel·lència, l’Aplec del Romesco, amb el conegut romesco colomí com a principal protagonista. La història del romesco colomí es perd en el temps, i més enllà de ser una simple salsa, una picada, el romesco de Santa Coloma, és un plat de peix, amb el bacallà com a ingredient estrella, acompanyat d’una picada d’ametlles, avellanes, alls, bitxo, espècies... Si voleu conèixer com s’elabora i tastar aquesta joia de la cuina catalana, el dissabte 21 de juliol, a partir de 2/4 de 6 de la tarda podreu gaudir de la festa, que començarà amb l’Aplec de les Sardanes, que enguany arriba ja a la XXIII edició, i que comptarà amb les cobles de Ciutat de Girona i Mediterrània. Entre ballada i ballada, podreu contemplar com els Amics del Romesco elaboren el plat, però a més a més, hi trobareu els participants del Concurs de Romesco que preparen la seva recepta del plat, molts d’ells amb una gran imaginació i originalitat. A més a més, durant el dia es podran gaudir de diferents visites guiades, la visita al nucli antic i a l’antiga botiga de Cal Jaume Punto.

A les 9, amb la fresca del vespre, començarà la Romescada Popular, amb un menú format per amanida, romesco colomí, fruita i pastís, tot regat amb un bon vi. Per arrodonir la festa, hi haurà ball a la fresca amb la música del grup Excelsior.

Els tiquets per a la Romescada es podran comprar anticipadament a diferents establiments de Santa Coloma i també a l’Oficina de turisme per un preu de 15€, o bé el mateix dia, a un preu de 18€, a la Plaça Major. Per qualsevol dubte, o més informació, podeu trucar al 977 88 04 78 o al 620 80 83 55, o dirigir-vos a la pàgina web www.stacqueralt.altanet.org.

Santa Coloma, i especialment, els Amics del Romesco han treballat aquestes últimes setmanes per oferir-vos una gran festa al voltant d’aquest plat