Tot a punt per la setmana de la Joventut de l'Espluga

L'Espluga de Francolí

La setmana de la Joventut de l'Espluga de Francolí, organitzada per la regidoria de Joventut i Auvënguen amb la col·laboració de l'Oficina Jove de la Conca,  te lloc del 14 al 22 de juliol.

Aquest dissabte arrenca el Faistiu i ho fa a les 12 del migdia a toc de campanar amb l'inici del joc de la Pastanaga Espluguina, en què un total de 27 participants jugaran aquests dies a ser víctimes i assassins amb una pastanaga. 

Dissabte al matí la tradicional festa del motor a càrrec de l'entitat espluguina Motoclub Francolí també ha incorporat novament al programa les resistències de ciclomotors, de prototips i d'enduro.

L'Associació Juvenil Auvënguen ha organitzat per dissabte a la nit la Festa Jove amb el grup de versions Allioli i DJ Aisi Cravid, aquesta festa tindrà lloc a la pista de l'antic Institut.

Com a novetats hi haurà  l'espectacular concurs d'apilament de caixes, es tracta d'anar apilant caixes, una damunt de l'altra, a veure qui en posa més sense que caiguin; una exhibició d'un simulacre de rescat en accident de trànsit, un equip de bombers faran una simulació en temps real de neutralització de riscos i de rescat de les víctimes atrapades dins els vehicles. L'exhibició serà comentada pels mateixos bombers.

Aquest any també s'incorpora al programa un torneig de Clash Royale, un joc d'èxit juvenil i que ha revolucionat els telèfons mòbils.

I la tecnologia també farà una aportació a la setmana de la Joventut amb uns tallers de robòtica en què les persones que hi participaran hauran de resoldre diferents problemes de programació aprenent així a resoldre interessants reptes.

Les Nits al Francolí, a l'acollidor jardí dels francolins, tancaran cada jornada amb una oferta variada de música, jocs i gastronomia. Destacar el concert acústic amb The Bird Yellow, el projecte del  jove barceloní  Gerard Vidal Barrena que amb un bagatge musical potent presenta el seu disc debut i molt madur.

Al Faistiu també s'hi podran trobar moltes altres activitats interessants algunes d'elles per fomentar la pràctica de l'esport com el tennis taula, la caminada nocturna i una triatló popular.

Durant tota la setmana Auvënguen posarà un punt d’informació itinerant que es trobarà al punt on es centralitzin les activitats. En aquest punt es podrà adquirir el programa del Faistiu, comprar les samarretes o fer les inscripcions.

Tota la informació de la setmana de la Joventut es trobarà a la web de l'associació Juvenil Auvënguen www.auvenguen.cat i a través de les seves xarxes socials.