El Rusc VI torna la poesia al Museu de la Vida Rural

L'Espluga de Francolí

Per sisè any consecutiu torna la poesia al jardí del Museu de la Vida Rural amb la celebració, dijous 26 de juliol a les vuit del vespre, del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí. Un festival intergeneracional on es poden escoltar les veus més joves del panorama líric català al costat de poetes consagrats i de llarga trajectòria.

De la mà de Jordi Carulla-Ruiz, ànima del festival, sortiran a escena per recitar els seus versos Mar Fontana, Gerard Cisneros, Josep Pedrals, Maria Cabrera i Carles Duarte. Tancarà l’acte el trio musical Versaleta. 

PROGRAMA RUSC 2018

Mar Fontana (1986). Poeta i crítica literària, col·labora al digital Núvol i al setmanari Llavor Cultural. És autora de Terragra (L’Albí, 2017).

Gerard Cisneros (1989). Poeta, traductor i professor de filosofia. Ha escrit i publicat la “plaquette” Bolets (Gnurf, 2012) i D’epitalami, res (Meteora, 2017), Premi Cadaqués a Rosa Leveroni.

Josep Pedrals (1979). Es dedica a la poesia des de tots els fronts possibles: recitals, investigació, difusió, divulgació, didàctica i creació. Posa música als versos i versos a la música.

Maria Cabrera (1983). Poeta i docent, ha publicat Jonàs (Galerada), amb el que va guanyar el Premi Amadeu Oller per a joves poetes; La matinada clara (Edicions a Petició); el poemari col·lectiu Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (Setzevents); i La ciutat cansada (Proa), obra guanyadora del Premi Carles Riba 2016.

Carles Duarte (1959). Creu en la bellesa des de la paraula com a mirall des d’on endinsar-se en els laberints de l’ànima i des d’on celebrar radicalment la vida, i cerca en els camins de la natura ressons de la memòria infinita de l’univers.

Clourà l’acte el trio VERSALETA, que combina les cançons amb els poemes, fent un recorregut de veus, batecs, crítica social i compromís amb el territori. Una actuació de caire intimista, càlid i alhora contundent.