Els Comuns donen suport al projecte de restauració del Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

Els diputats d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Moya i Fèlix Alonso, han visitat avui les obres de rehabilitació del Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt. 

En companyia d’Angelina Nogués, regidora de Cultura de l’Ajuntament colomí, i de Magí Trullols, alcalde, han recorregut els espais inclosos en el projecte de recuperació de les futures sales del castell, on està previst acollir i exposar una col·lecció de rellotges, i de consolidació dels fonaments i dels espais del soterrani. 

A continuació s’han reunit per conèixer els detalls de la subvenció de l’1,5% per la conservació del patrimoni arquitectònic que ha sol·licitat l’Ajuntament al Ministeri de Foment, al qual han donat suport explícit. 

“El Castell dels Comtes és una veritable joia del patrimoni històric català, però alhora és un espai ben viu per la dinamització social, cultural, turística i educativa de tota la Baixa Segarra, per la qual cosa estem compromesos en la seva posada en valor i, alhora, donem suport a la petició de l’1,5% cultural davant l’Estat espanyol”, ha declarat el diputat Jaume Moya, veí de la Segarra. 

“Treballarem perquè les propostes de Santa Coloma de Queralt i d’Altafulla tirin endavant. Ambdues representen zones de Catalunya amb un gran patrimoni cultural, però sovint oblidades per les administracions, i que són un actiu que necessita el suport institucional per fer de Catalunya un país més just i equilibrat", ha manifestat Fèlix Alonso, portaveu del Grup Confederal a la Comissió de Foment i també alcalde d’Altafulla.

 “Defensar el territori vol dir millores pel Comú, sense fronteres ni campanars, i iniciatives com aquestes representen oportunitats i sinergies per Tarragona i per tot el País”, ha afegit.