Activitats d’estiu al Museu de la Vida Rural

L'Espluga de Francolí

El programa d’activitats d’estiu del museu no s’atura després de la Festa Major de l’Espluga de Francolí i aquesta setmana ofereix dues noves activitats. D’una banda, un taller de pintura a l’hort i, de l’altra, una visita guiada a l’exposició temporal “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”.

Divendres 3 d’agost, a les 11 del matí, l’artista Loredana Talpos farà un taller de dibuix i pintura al voltant de les plantes, fruits, carros i altres elements que es troben a l’hort del museu. L’objectiu és iniciar els alumnes en la utilització d’elements propis del llenguatge plàstic i mitjans d’expressió artística i dotar-los d’una base tècnica mitjançant la qual puguin plasmar la seva creativitat i la seva imaginació.

Dissabte 4 d’agost, a les 11 h, Àlex Rebollo, comissari de l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”, oferirà una visita guiada a la mostra. 

Coneixem amb el nom de Dust Bowl la catàstrofe ecològica i humanitària que tingué lloc als EUA durant els anys 30 i que, agreujada pel Crac del 29, provocà la migració forçosa de milers de famílies del centre a l’oest dels EUA.

Aquest cas, paradigma de les conseqüències que pot tenir un abús continuat de la natura per part de l’home, ens serveix per explicar els efectes de les cada cop més recurrents sequeres, de l’augment del nivell dels oceans, del desgel dels pols…, del canvi climàtic, en definitiva.