A punt, la inauguració oficial de la 48a Festa de la Verema a l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí

A les 7 de la tarda d'avui dissabte, es viurà la inauguració oficial de la 48a Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà, amb l'acte oficial amb la presència de les autoritats locals espluguines, de la DO Conca de Barberà i el director general de l’Incavi,  Salvador Puig, i Àngel Xifré, per part del Departament d’Agricultura. Posteriorment, no faltarà la piada per a l'obtenció del primer most.

També dissabte a la tarda, els més joves d’entre 18 i 25 anys, es donaran cita al Museu de la Vida Rural per prendre part a un tast de vins que port el nom de El Meu Vi, dirigit per Bernat Andreu.

La música i l’espectacle també tindran un paper rellevant durant el cap de setmana, i és que es comptarà amb les actuacions de Els Xatus, que són sinònim de festa, diversió i sobretot rumba. Un viatge en el temps per reviure els millors moments de Peret, El Barrio, Estopa o GipsyKings... i les cançons de sempre i els hits del moment passats pel sedàs de la frescor i proximitat de la rumba catalana, de l’Stromboli Jazz Band, un grup de swing, dixieland, jazz popular i altres músiques, que en els seus espectacles barreja bona música, amb dosis d’humor, teatre i una gran interacció amb el públic, l’espectacle infantil “Queviures”, un espectacle en el que hi haurà paperines d'animació, cançons d'oferta, assortit variat de contes, diversió a pes, danses a 2x1 i jocs a granel, i l’actuació musical amb The Jam Band, un grup de versions acústiques de pop-rock internacional. Els seus components són 100% del territori amb ganes de fer gaudir al públic assistent. La seva música és fresca i sincera navegant entre el rock, el soul, el funk i el reggae

Una altra de les apostes per aquesta edició és la cursa de portadores, represa l’any passat, i la porronada popular, que arriba com a novetat d’aquest any, organitzada per l’Associació Juvenil Auvënguen, Jóvens de l’Espluga i el Museu i Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet, que premiarà amb pernils, porrons del museu del Vidre de Vimbodí i Poblet i lots de vi als guanyadors.

Diumenge al matí torna, també, la caminada entre vinyes, amb dos recorreguts diferents, un de 12 km i un de 5 km, i dos tasts de vins durant la ruta, i a la tarda, arriba una altra de les novetats de la passada edició, un concurs amateur de tast per parelles, per a no professionals que vulguin passar una bona estona intentant encertar els productes oferts en 5 copes. La parella dels millors concursants tindrà un premi de 200 euros.

Tots aquests actes acompanyaran la fira de mostres que durant el dissabte a la tarda i el diumenge, matí i tarda, permetran als visitants poder degustar bons vins, caves i gastronomia en més d’una vintena d’expositors.

Els actes ja van començar ahir divendres, amb dues activitats de tast i maridatge al Museu de la Vida Rural, amb un maridatge de fumats i sushi amb vins i escumosos de la DO Conca de Barberà, dirigit per Pilar Salillas, i  l’Art Restaurant, amb un sopar maridatge Brinda’m Baccus, amb una selecció de 6 vins i caves de la DO Conca de Barberà amb 6 tapes d’alta cuina.