El temps hivernal, protagonista de la 44a Festa de la Castanyada de Vilanova de Prades

La mostra de folklore i cercavila no s'ha pogut celebrar enguany, en les millors condicions

Comarques

El temps hivernal, protagonista de la 44a Festa de la Castanyada de Vilanova de Prades
El temps hivernal, protagonista de la 44a Festa de la Castanyada de Vilanova de Prades

El matí de diumenge 28 d'octubre, Vilanova de Prades obria el seu 33è Mercat de la Castanyada amb dos graus al termòmetre i boira baixa. Tot i el temps hivernal que va protagonitzar la jornada festiva,els paradistes i productors locals es van animar a muntar les seves parades.

 

Tant l'Ajuntament de Vilanova de Prades com els marxants participants al Mercat, consideren que la festa va anar bé tot i les inclemències del temps. "És cert que de bon matí, quan començàvem a muntar el Mercat vam pensar que seria una edició molt fluixa de participació, però els paradistes i públic van començar a obrir i a arribar, i vam poder celebrar un any més aquesta festa", assegurava l'alcalde de la localitat, l'Artur Miró.

 

Per la seva banda, el regidor de Promoció econòmica i Cultura, l'Eloi Menasanch afirmava que "avui tenim un protagonista clar i és el temps 100% de tardor que tenim. En els darrers anys ens hem acostumat a celebrar la Castanyada gairebé en màniga curta i ara, ens sorprèn passar fred a finals d'octubre". "Patíem sobretot per la pluja, però finalment hem pogut tirar endavant tots els actes programats de la Festa".

 

La 44a Festa de la Castanyada va començar el passat cap de setmana amb la inauguració de la 6a exposició col·lectiva de pintura "Homenatge Àngel Garcia" i ha seguit aquest cap de setmana del 27 i 28 amb els plats forts de la programació, el sopar popular i la nit de festa, i amb el 33è Mercat i acte més rellevant i popular de la celebració. Per això, l'organització valora positivament l'esdeveniment, tot i reconèixer que pel Mercat ha passat menys gent que en edicions passades a causa dels anuncis de pluja i neu cotes baixes, però tit i això, s'ha pogut gaudir de l'oferta de productes artesans i del camp tant de paradistes de fora com dels productors locals i s'han servit més de 700 entrepans en l'esmorzar popular. Si que és cert que en aquesta ocasió, la mostra de folklore i cercavila, que engany estava dedicada als gegants nobles del territori en motiu dels 855 anys de la donació reial de Vilanova a Pere d’Avellà, no s'ha pogut celebrar amb les millors condicions, motiu pel qual, i després de parlar amb les colles convidades, es va decidir que fer la plantada de gegants i que només sonarien les gralles i timbals de les colles per animar la festa, explicava l'Eloi Menasanch. La geganta castanyera de la localitat, tampoc va poder sortir. Amb tot, els visitants van gaudir d'alguns castells dels Torraires de Motnblanc.