L'efecte del clima en la història a debat a l'Espluga

Serà una jornada que es farà al Museu de la Vila Rural i organitzada per la prestigiosa revista Sapiens. Es parlarà de l'impacte del clima en diferents moments històrics

L'Espluga de Francolí

A mes es podrà gaudir d'una exposició sobre aquesta temàtica
A mes es podrà gaudir d'una exposició sobre aquesta temàtica

El Museu de la Vida Rural acull aquest dissabte al matí la Jornada Sàpiens, organitzada per la revista del mateix nom, i que en aquesta edició relaciona la climatologia amb la història. Al llarg del temps, els fenòmens meteorològics han marcat el desenvolupament de la història de la humanitat i aquest és precisament el tema de la Jornada Sàpiens, que comptarà amb diversos ponents especialitzats en història i climatologia. L’activitat s’iniciarà a les 10 del matí i s’allargarà fins a les 13:30h. 

El tret de sortida serà amb una xerrada sobre l’impacte del canvi climàtic a l’edat mitjana, a càrrec de les especialistes en història medieval i investigadores de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals, Maria Soler i Delfi Nieto. El matí seguirà amb el professor d’Història Moderna a la Universitat de Barcelona i investigador associat a l’Institut Català de Ciències del Clima, Mariano Barriendos, que oferirà una ponència sobre la variabilitat climàtica a Catalunya els darrers segles. L’historiador i comissari de l’exposició “Dust Bowl” del Museu de la Vida Rural, Àlex Rebollo, serà l’encarregat de cloure la jornada precisament amb el cas del Dust Bowl durant la Gran Depressió.

L’entrada a la jornada és gratuïta, l’aforament és limitat i no cal fer reserva prèvia.