Nou projecte per acabar els problemes d'aigua de boca al nord de la Conca de Barberà

El projecte que es treballa es portar l'aigua des del Consorci d'Aigües de Tarragona-CAT- al ser inviable el projecte de connexió des del canal Urgell-Garrigues

Santa Coloma de Queralt

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà treballa per solucionar el problema de subministrament de l’aigua de boca per a vuit municipis de la part nord de la comarca com ara Santa Coloma de Queralt per posar l’exemple del municipi mes gran que pateix aquesta problemàtica on la seva població fa temps que pateix aquesta problemàtica.

En un principi per resoldre aquest problema, la Generalitat treballava en el projecte de conectar aquests municipis al canal Segarra- Garrigues, però finalment per diferents problemes, el projecte de connexió es inviable. Es va buscar una alternativa entre les dues possibilitats: portar l’aigua del Ter-Llobregat o des del Consorci d’Aigües de Tarragona -CAT. D’elles la que te mes opcions i es la que s’apostarà serà la segona, perquè es la mes lògica, pràctica i més econòmica.

La propostaes portar l’aigua del CAT on ja arriba en diversos punts de la comarca com Montblanc o Sarral per posar uns exemples. Des d’aquí es bombejar l’aigua fins a Forès i des d’allí portar l’aigua als 8 municipis afectats per aquesta problemàtica per gravetat.

El projecte encara s’ha de fer, s’estar valorant. Per portar-lo a terme el cost rondaria als 7 milions d’euros i es treballa en fer-lo a  partir del 2020.