Reunió a Sarral per poder tindre un grau mig de FP en alimentació

El motiu es la dificultat del sector alimentari com ara Europastry de trobar persones formades en el sector i més davant l'ampliació que vol fer a Sarral

Comarques

Moment de la roda de premsa
Moment de la roda de premsa

L'Ajuntament de Sarral ha estat l'escenari d'una taula rodona entre directius de l'empresa Europastry, representants del departament d'Ensenyament -en concret de FP- i càrrecs polítics i públics per parlar sobre la possibilitat de fer graus mitjans d'alimentació i fer adaptacions als mòduls existents de FP per cobrir els llocs de treballs especialitats  que té multinacional amb plantes a Sarral o a Vallmoll entre altres municipis, i que en el mercat actual els ha d'anar a buscar a altres llocs, que si els trobessin a la Conca de Barbarà o poblacions veïnes no caldria anar a buscar-los lluny.

La valoració de la trobada que s'ha fer aquest divendres 30 de novembres al migdia ha estat molt positiva i es va quedar que s'estudiarà poder fer-ho i cobrir les necessitats d'aquest sector.

La factoria de Sarral d'Europastry fabrica 50.000 tones a l'any dels productes dels quals 34.20 son del sector de brioix i 15.800 de pa. Cada dia surten d'ella 5.000 camions diaris carregats. Dels seus treballadors el 46% són de la Conca, 38% de l'Alt Camp -especialment Valls- i el 16 % d'altres comarques. En breu acabarà una ampliació i necessitarà en el decurs dels proper any un 100 de llocs de treball. D'aquí aqueta necessitat de tirar endavant aquesta iniciativa.